Volwassenen

Wij bieden Integrale Yoga lessen aan.

Integrale Yoga wordt ook wel volledige yoga genoemd.  Ze onderscheidt zich van andere yogavormen doordat het geen vaste richtlijnen volgens een bepaalde leer kent.  

Deze yoga vraagt geen specifieke voorkennis of fysieke lenigheid. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd, zonder druk en met respect voor de eigen mogelijkheden. 

Alle elementen van de traditionele yoga zijn er in terug te vinden. De lessen bestaan uit een aantal vaste elementen zoals meditatie, asana’s en ademhalingsoefeningen

 

Integrale Yoga

Integrale yoga werkt van boven naar beneden, in plaats van beneden naar boven, zoals in traditionele yogavormen. Er wordt begonnen met oefeningen gericht op de hogere bewustzijnskracht, het kruincentrum, en van daaruit wordt gewerkt naar de lager gelegen centra. 

Bij yoga gaat het niet om een beetje ontspannen, maar yoga vraagt oefening, beheersing en geduld om tot de gewenste resultaten te komen. Zo kun je direct werken aan een beter evenwicht en yoga integreren in het dagelijks leven.

Wij bieden Kundalini yogalessen aan

Kundalini yoga is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler
en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India.

Een kundalini yoga les duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema, de leraar zoekt een kriya en meditatie uit, passend bij dit thema. De structuur van een kundalini yoga is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en mediaties zijn. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een kundalini yoga les. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.

Dharma Anand Singh geeft les in Kundalini Yoga. Zijn lessen omvatten het gebruik van mantra en meditaties. Zijn passie is om mensen te inspireren hun eigen potentieel te ervaren. Hij wil mensen de ruimte bieden om hun eigen aangeboren wijsheid aan te boren en hun bewustzijn van geconditioneerde patronen te vergroten. De lessen worden op maandag,- dinsdag en woensdagavond gegeven in de sfeervolle ruimte van onze praktijk.

Wil je meer informatie of je inschrijven voor een les neem dan contact op via: info@wellbeingpraktijk-los.nl